Musik 2006

Tänkte att få sagt vilka skivor jag tyckte va mest värda 2006. De skivor jag inte har kommenterat något under är det helt enkelt så här; vet du inte vad det är så orkar jag inte heller säga det till dig och vet du vad det är så är det ju överflödigt.

 

 

 Fontän - Aktionskammarn (Elektroniskt)
Skivor av den här sorten får mig verkligen att rysa till av extas. Så otroligt spännande skiva och så unikt sound. Det är ett sidoprojekt ifrån Göteborgsbandet El Perro Del Mar, dock så är likheterna ganska små. Aktionskammaren beter sig som en väldigt blandad skiva och man vet aldrig riktigt vad som ska komma efter förgående spår. Grymt inspirerande skiva som tenderar att låta lite som en blandning mellan CocoRosie och The Knife vilket är en intressant blandning.

Myspace

[ingenting] – Mycket väsen för ingenting (Pop)


 

Punkdrömmar

 

Babyshambles - The Blinding (Rock, EP)


 

The Blinding

 

MABD – Ditt hjärta är en stjärna (Punk rock)


 129353-2

 

Ratatat – Classics (Instrumentalisk elektroniskt)
Få band jag hellre skulle vilja se live än dessa. Så otroligt bra instrumentalisk musik att det helt enkelt är sjukt imponerande.


Var tvungen bara att ta med den här videon för den va så otroligt cool. Det här är inte Ratatat’s officiella till den här låten utan det är någon som mixat låten med clip ifrån en Nine Inch Nails video.

Wildcat

 

Mediengruppe Telekommander - Näher am Menschen (Electropunk)

Dom spelar aggressiv electro, dom rapar och dom gör allting på Tyska. Det här är ett band som är jävligt coola och vulgära. Man behöver vara öppensinnade för det är äventyret då det ibland låter som hip-hop och ibland som industri liknande med gälla skrik i bakgrunden. Jag älskar det!

Bild Dir Deine Meinung

 

eMiL Jensen - Orka då (Estradpoesi)

 129353-1

Pluxus – Solid State

Förgående inlägg

 

Koop – Koop island (Jazz)

Come to me

 

The Blood Brothers - Young Machetes

 Laser Life

 

Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (Rock)

 Snow (Hey oh)

 

 

Hot Chip - The Warning (Elektroniskt)

När bade SvD och Sonic rankade en helt (för mig) okänd skiva som årets bästa album 2006 så känner man ju bara att man måste kola upp det. Så jag försökte vara kritisk och defensiv men det är så jäkla svårt att låta bli att smälta och njuta med på denna skiva. Ljusa klingningar och viskande röster gör And I Was A Boy From School till en värdefull låt. Ett måste för den som uppskattar lugn electronica.

And I Was A Boy From School

 

Malajube - Trompe-L'Oeil (Rock)

Så otroligt svängig och schysst fransk rock. Malajube är ett ytterliggare bevis på att franska är ett ultimat språk att göra bra musik på. Det här känns som ett väldigt underskattat och okänt band för Sverige. Vad jag grundar på det är att helt enkelt ingen jag känner lyssnar på dom. Så om videon faller dig i smaken, kolla upp dom!

Montréal -40 degré Celcius


Strip Music - Hollywood & Wolfman

Sugar and Lime

Tycka lite

Pluxus - Solid State
Pluxus nyaste skiva är som om Ratatat satt sig ner och sagt "Nu ska vi fasiken göra noise". Missförstå mig inte, Noise är det inte, men Pluxus skiva känns som produkten av ett sådant halvmisslyckat försök ifrån Ratatat. Elektroniskt, industriinspiration, instrumentaliskt. Man känner liksom den där Aphex Twin rytmen, och jag förväntar mig liksom att bli utkastad i något electroindustri träsk som svänger mig fram och tillbaka mellan industri och electronica som jag tycker Aphex Twins tyvärr brukar få mig att göra men det händer aldrig. Pluxus har istället fångat upp den där känslan av Art Of Noise som gör electronica så vackert ibland när det är instrumentalsikt att man bara blir lycklig.
Det känns jävligt nice att gå runt med Kinoton i öronen och rulla runt på stan. Alla andra är inte i närheten och julhetsen tar sig inte in i min värld.
Pluxus har lyckats komma undan SMK-Tönt fällan och det är jag glad för. SMK kan vara roligt på fest men i det långa loppet är det väldigt själlöst. Pluxus lyckas både vara tillräckligt egna för att det ska kännas unikt och tillräckligt kommersiellt för att man ska kunna följa med och det ska dom ha cred för!





Jarvis Cocker - Jarvis
"Den mytomspunne bla bla bla..." Så börjar det och så forstätter det i alla hyllingar om denna comeback skiva. Pulpfebern drar upp sig och själv blir jag bara förvirrad. Vadå Pulp? Pulp Ficton? Pink Floyd? Näe jag är ute och cyklad. Visst jag har ju hört Common People vet jag ju nu när jag läser på lite om dom men namnet har väl aldrig riktigt fastnat. Fast det kanske i sig är en fördel låssas jag om och fortsätter lyssna. Skivan spinner runt (i alla fall ickefysiskt) på min mp3 spelare och jag kans själv känna att den tilltalar mig. Don't let him waste your time har ett grymt bra intro som rycker tag i dig och släpper inte taget förän du åkt med liften hela låten. Det är väl också höjdar spåret på skivan. Resten känns lite mer som visor av något gammalt som inte når fram till mig. FAst som jag nämnde så tilltalar mig ändå skivan och den är ett bra alternativ i brist på annat. Men ärligt talat Baby's coming back to me känns inte den lite, fan va uttjatat?
http://www.video-c.co.uk/newmusicvideos.asp?vidref=jarv001&text=&playback=S&player=WM

RSS 2.0