Battles och Metric

Det är få band just nu som är lika intressanta som just Battles. Att både vara enormt nyskapande och samtidigt göra det lättinlyssnat är få band som lyckas med idag lika bra som Battles gör. I just den här låten så varvar bandet ner i takt dom två sista minuterna på ett väldigt snyggt sätt och sen att videon till bara är så jävla snygg gör ju bara saken ännu bättre (För övrigt samma bolag som producerat filmen This Is England).
Battles - Tonto



Som utlovat ska jag också nämna att nya skivan med Metric faktiskt är (som väntat) helt suverän. Speciellt kul är det att denna platta sneglar rätt mycket åt trip-hop fast ändå lyckas ha kvar en hel del glöd. Rekommenderar speciellt låten Hardwire.
http://www.myspace.com/metricband

P3 & lite annat

Just nu är jag relativt radioskadad om man får säga så, dvs jag lyssnar på P3 hela tiden när jag jobbar och man blir helt enkelt väldigt hjärntvättad av samma musik hela tiden. Viss musik är faktiskt bra och jag tänkte nämna några låtar här (även om 99% av er som läser det redan hört låtarna ett x antal gånger).

The Cribs - Mens Need
Ett brittiskt popband som enligt last.fm ska vara lika Good Shoes, The Rakes och Dirty Pretty Things. Största anledningen till det är väl troligtvis att alla banden är brittiska men det är ändå en jävligt tilltalande namedrop. Faktum är att hela skivan Men's Needs, Women's Needs, Whatever är väldigt tilltalande, även om det känns lite väl platt lite till och från.


Lars Winnerbäck och Miss Li - Om Du Lämnade Mig Nu
Finns inte så mycket mer att säga än att jag älskar den här låten.


Sen har jag äntligen hittat låten till rädda barnen tvreklamen. Tydligen så gjordes den först enbart för den reklamen men man gjorde senare en fullversion på låten. Hittade dock inte fullversionen med video till så det fick bli reklamfilmen.
Nerved feat Anna - I love you


Jag väntar dock fortfarande på låten till Amf Pension reklamen, fast den kommer väl troligtvis aldrig eftersom den tydligen  är specialgjort för reklamen...



The Horrors - Strange House
Annars har jag börjat tycka att hypade The Horrors är sjukt bra. Det var på tiden.
The Horrors - Gloves


Nu ska jag sätta mig och lyssna igenom Metric's nyaste album. Ifrån vad jag hört hittills så har jag en stark känsla att jag kommer hylla den skivan nästa gång jag skriver här.

The Ghost Frequency, Morcheeba

The Ghost Frequency
Ett nytt stjärnskott som är som en härlig blandning mellan Arctic Monkeys och Klaxons. Nightmare är en helt okej låt och The Ghost Frequency är ett band jag ska hålla koll på i fortsättningen.
The Ghost Frequency - Nightmare



Morcheeba
Som vanligt får jag då och då lite smak för trip-hop band som jag känner att jag vill skriva om. I grund och botten känns Morcheeba inte speciellt revolutionerande på trip-hop fronten då sångaren Skye Edward's röst låter precis som den rösten alla stora trip-hop/Chillout band (t.ex. Massive Attack, Air och Portishead) använt sig av. Men även om det inte känns så orginellt så känns det ändå helt i sin ordning för trion Morcheeba gör ändå riktigt bra musik och det är skönt att lyssna på.
Morcheeba - The Sea







RSS 2.0