Digitalism

Helt enkelt en väldigt snygg video
Digitalism - Pogo

.

The Tellers

The Tellers är en popduo ifrån Beligen. Det mest karaktäristiska i musiken är väl den viskande, androgyna sångrösten som sångaren Ben framför. Ett måste att spana in för den som vill varva ner och lyssna på något som har influenser allt ifrån Bob Dylan till The Libertines. Efter att lyssnat igenom spåren ifrån den nya EP'n så blir det lite smått magiskt efter ett tag, ljuvligt. Det enda som fattas är lite Shirazvin och trevligt sällskap.


The Tellers - Second Category


Tyondai, Bonde Do Role och Noisettes

Till att börja med så vill jag gå tillbaka till förgående inlägg och säga det att lyssna på den låten för den är helt klart något speciellt. Ett nytt namn att ha koll på i fortsättningen är Tyondai Braxton som då är huvudpersonen bakom bandet Battles. Han har också ett soloprojekt som går under genren Noise Rock. Så här beskriver han själv sin musik:

 

Orchestrated loops, created with voice, guitar, found objects and guitar pedals in real time. The set up is an attempt to create the illusion of movement and density of an ensemble or orchestra as just one person while employing techniques created by DJ's of deconstructing composed music to create new piece. Only all the source material is created live and no samples are used.


Har också nu lyssnat igenom hela deras skiva. Var lite orolig först att det bara var just låten Atlas som var något att ha och resten skit men så var det i alla fall inte, inte riktigt i alla fall. För skivan är bra balanserad men tyvärr blir det väl lite väl mycket post-rock instrumental tråkighet i längden kanske. Dock är flera låtar av hög kvalité, påminner en del om Nine Inch Nails på vissa håll. Tänk om Trent Reznor och Tyondai Braxton skulle göra något ihop någon gång, det skulle vara en oslagbar kombination.


Bonde Do Role - With Lasers
Om man då ska gå över till något mer lekfullt så är ju Bonde Do Role skivaktuella, eller nya skivan släpps rättare sagt 4 juni. Bandet kommer ifrån Brasilien och ska faktiskt spela i Sverige på torsdag. För övrigt kommer dom också tillbaka till sommaren där dom bland annat spelar på Hulstfredsfestivalen. Det här är gladpop på hög nivå, som en brasiliansk version av Architecture In Helsinki. Med den typiska brasilianska mentaliteten att upphovsrätten går att böja lite på. Dock inte lika mycket på den senaste skivan då man sattsar mer på en utlandslansering.

Bonde Do Role - Solta O Frango

Noisettes
Tänk dig att mixa Yeah Yeah Yeahs och Dover, då får du i princip Noisettes. Debutskivan heter What's The Time Mr Wolf? Och är en schysst rock platta som man lätt fastnar för.

Noisettes - Sister Rosetta


Battles

Helt klart det bästa jag hört på länge. Ett band som enligt last.fm taggas som "Matematik rock" vilket bara det visar på hur skumt det är. Föga förvånande egentligen att dom ligger på samma ettikett som Aphex Twin. Nyskapande och experimentellt. Deras nya skiva heter Mirrored och har precis släppts.

Battles - Atlas

RSS 2.0